SLANÉ MUFFINY SE SEMÍNKY A SUŠENÝMI RAJČATY

Muffiny mohou dobře chutnat i jako příloha k polévkám či salátům, stojí to za vyzkoušení.
350 ml sójového mléka promícháme se lžící jablečného octa, srazí se a zhoustne, dostaneme veganské acidofilní mléko. Do 60 ml vody namočíme 3 lžíce umletého lněného semínka a necháme nabobtnat, poté rozmixujeme s „acidofilním mlékem“ a 60 ml oleje ze sušených rajčat naložených v oleji a dáme prozatím stranou. V míse promícháme 240 g hladké pšeničné mouky, 120 g hladké kukuřičné mouky, sůl, 1 lžičku jedlé sody, sušené voňavé bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj, bazalku, oregano...), 1 malou červenou cibuli nakrájenou na kostičky, čerstvě mletý pepř a 12 nakrájených sušených rajčat naložených v oleji. Vlijeme tekutou směs a promícháme. Muffinové formičky vymastíme a těsto do nich rozdělíme. Pečeme při 180 stupních 25 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat