ŠVESTKOVÉ KNEDLÍKY S JÁHLAMI

Podzimní švestkové knedlíky s mákem trošku jinak a zdravěji, stojí za zkoušku! Těsto je po uvaření mazlavé, nedoporučuji tudíž vařit knedlíky ve vodě, ale jen na pařáku vyloženém pečicím papírem. Hraška je v knedlíkách mítně cítit, ale není to nic hrozného, tak kdyby vás napadlo jiné bezlepkové rostlinné pojivo, vyzkoušejte a dejte vědět  Tohle je množství na 20 - 25 knedlíků.
Uvaříme ve slupce, po vychladnutí oloupeme a prolisujeme 600 g brambor. 100 g jahel propláchneme v cedníku vroucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme 250 ml horké vody, osolíme špetkou soli, přivedeme k varu a na mírném ohni zvolna vaříme, dokud se všechna voda neodpaří. Odstavíme a necháme 15 minut pod pokličkou dojít. V míse promícháme brambory, studené jáhly, 40 g vanilkové Hrašky rozmíchané v 80 ml vody, a uhněteme tužší těsto, do kterého balíme švestky bez pecek. Vaříme na páře 10 minut. Umeleme 100 g máku a 80 g rapadury, promícháme a knedlíky touto směsí sypeme na talíři, mastíme ořechovým olejem.



Žádné komentáře:

Okomentovat