DVOUBAREVNÁ BÁBOVKA S RUMEM

V jedné míse promícháme 100 g mouky z neloupané rýže, 100 g celozrnné špaldové mouky, 200 g hladké bílé mouky, 1 sáček kypřicího prášku bez fosfátů a lžičku strouhané pomerančové kůry. V jiné nádobě důkladně rozšleháme 150 ml špaldového sirupu, 80 ml rumu, 100 ml ořechového oleje a 200 ml rostlinného mléka. Tekutou složku vmícháme k sypké a rozdělíme těsto na dvě poloviny. Do jedné nalijeme 4 lžíce rostlinného mléka a vmícháme 4 lžíce karobu. Do vymaštěné a vysypané bábovkové formy nalijeme nejprve světlé a poté i tmavé těsto. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut až hodinu. Stav kontrolujeme špejlí, když ji vytáhneme suchou, je „dosti“, jak říkala Anuše Kejřová :)


Žádné komentáře:

Okomentovat