RIZOTO S POHANKOVOU SMETANOU

Výborné krémové rizoto, hrášek je zmrzlý, houby vlastní nasušené.
Večer předem namočíme každé zvlášť 300 g neloupané rýže a 100 g světlé pohanky. Druhý den oboje propláchneme v cedníku a necháme okapat.
Na dvě hodiny namočíme dvě velké hrsti sušených hříbků.
Pohanku dáme do mixéru, zalijeme 200 ml čisté vody a rozmixujeme dohladka. Přecedíme přes plátýnko, zbylou drť využijeme třeba na zahuštění polévky nebo karbanátků a vzniklou „smetanu“ dáme prozatím stranou.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme okapanou rýži, scezené a vymačkané hříbky (vodu z hub nevyléváme, ale doplníme ji do 700 ml čistou vodou). Osolíme a asi deset minut společně opékáme. Poté zalijeme připravenou vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme, dokud se voda neodpaří a rýže není měkká.
Vmícháme 400 g zeleného hrášku a připravenou pohankovou smetanu, a společně ještě krátce podusíme. Odstavíme a vmícháme svazek petrželky.



Žádné komentáře:

Okomentovat