DÝŇOVÁ POLÉVKA S DROŽĎOVÝMI KNEDLÍČKY A ČESNÁČKEM

Na dvou lžících oleje osmahneme pokrájenou cibuli, 3 stroužky česneku a kousek strouhaného zázvorového kořene. Přidáme nakrájenou zeleninu: 450 g máslové dýně a 300 g mrkve. Chvíli společně opékáme, osolíme bylinkovou solí a zalijeme 1 l vody. Vaříme do měkka asi 30 minut. Vypneme plotýnku, vlijeme 100 ml rostlinné smetany (použila jsem ovesnou), a polévku ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Odstavíme a dochutíme 1 lžící umeocta, případně ještě dosolíme. Podáváme s drožďovými knedlíčky: v pánvi na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli, rozdrobíme 100 g čerstvého droždí, osolíme a mícháme, dokud droždí neztekutí a opětovně se nesrazí. Vlijeme 100 ml rostlinného mléka, dobře promícháme, přivedeme k varu a vsypeme 50 g mouky z červené čočky (snadno si ji namelete z červené čočky třeba v kávomlýnku). Vaříme pár minut za stálého míchání do husta. Necháme vychladnout, tvarujeme knedlíčky, které vaříme zvlášť ve vodě 3 minuty. Polévku na talíři sypeme hojně česnáčkem lékařským.


2 komentáře:

  1. To je tak neskutečně dobrý, moc děkuju, tímto receptem jste mi udělala lepší den 🙌♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jo dynova polévka je super taky ráda vařím je moc dobrá :)

    OdpovědětVymazat