ZELENINOVÝ DŽUS SE ZELÍM

Málokdo tuší, že zelí je vlastně léčivá rostlina. A jaká! Obsahuje řadu vitamínů – skupiny B, C. biotin, K a P a také zvláštní protivředovou látku nazývanou vitamín U. V zelí najdete mimo jiné draslík, vápník, sodík, hořčík, železo a řadu nejrůznějších enzymů a aminokyselin.
Zelí působí blahodárně při nedostatku vitamínů, chorobách žlučníku, jater, srdce a cév , žaludku a střev. Šťáva z bílého zelí má skutečně mohutný hojivý účinek na žaludeční a dvanáctníkové vředy a na záněty trávicí trubice včetně žaludku. Také čistí krev při kožních chorobách, významně detoxikuje játra a především ledviny. Léčba zelnou šťávo je bezproblémová.
Šťáva ze syrových brambor je také vynikajícím léčebným prostředkem při zánětu žaludku a peptickém vředu.
Mrkvová šťáva zvyšuje odolnost organismu proti infekci a je velmi vhodná při jaterní dietě. Je také výborným prostředkem pro harmonizaci střevní mikroflóry.




10 komentářů:

  1. Dobrý den, nefunguje Váš fb profil...:( nebo je chyba jen u mě? Nemůžu se tudíž dostat k receptu, co jsem měla vyhlídnutý :( nevíte kde je chyba? Děkuji a pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, chyba není na vašem přijímači. Dala jsem si volno :)

    OdpovědětVymazat
  3. Takže k receptům se nebude možné dostat? :(

    OdpovědětVymazat
  4. Mrzí mě, že Vás tak " bombarduju ". Vaše stránky jsem objevila nedávno a doslova každý den v nich hltám tu krásu receptů, vašich fotek těch jídel a postupně odškrkávám, co jsem už uvařila a upekla...Krásný počin! :) Vaše stránky...takže jsem dnes byla uplně paf, že je nemůžu najít....
    Takže budou zase brzo aktivní?

    OdpovědětVymazat
  5. Teď tu zkoumám a pročítám i blog, hned jsem si ho s dovolením přidala :) a přeju BRZKÉ splnění snu s kuchařkou. Já osobně, ihned pofičím do knihkupectví, eshopu nebo kde se bude dát pořídit.
    No, informace, že zase budou všechny recepty aktivní, mi snížila tep zase na klidovou hranici :) Prožívám totiž první opojení po nalezení Vašich stránek, takže peču, vařím, smažím...:) Děkuji za info a krásný den!

    OdpovědětVymazat
  6. Ještě jako správná, jak se u nás říká, vtírka :))) kdy tak asi bude profil na fb aktivni? Nebo budete zbytek receptu davat sem na blog? Ja si totiž příjdu jak bez ruky, vážně! Mořím hlavu vzpomínáním na recept na celozrnné šátečky s lněným semínkem, co jsem pekla minulý týden. Zaprášilo se po nich a byla by potřeba další várka....děkuju :)

    OdpovědětVymazat
  7. děkuju, hnedka mám krásný večer a zítra....už Vás budu zase hltat...pěkný večer na Svatoján...R*

    OdpovědětVymazat