OMÁČKA Z KOŘENOVÉ ZELENINY

Chutí připomíná svíčkovou, barvou nikoli, ale věřte, že je výborná.
Na třech lžících oleje necháme zesklovatět dvě pokrájené cibule, přidáme na drobné kostičky nakrájenou půlku celeru, čtyři velké mrkve a dvě červené řepy. Osolíme, okořeníme lžičkou mletého nového koření, vmícháme 100 g jablečného pyré, podlijeme 750 ml zeleninového vývaru a dusíme doměkka. Částečně pomixujeme, zjemníme 200 ml mandlové smetany (nebo jiné rostlinné smetany) a ochutíme šťávou z půlky citrónu, už nevaříme.
V míse promícháme půl kila pšeničné krupice, lžičku soli a 100 g Hrašky. Zalijeme 400 ml horké vody, rozmícháme a necháme hodinu odpočívat. Z těsta vykrajujeme lžící noky a zavařujeme je do vroucí slané vody. Vaříme 10 - 15 minut od vyplavání, občas zamícháme.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat