BULGUR SE ZELENINOU A TOFU

Na lžíci oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, vsypeme 250 g propláchnutého pšeničného bulguru, zalijeme 700 ml zeleninového vývaru, přivedeme k varu, ztlumíme plamen a dusíme asi 20 minut na mírném ohni, dokud se tekutina neodpaří, odstavíme a necháme pod pokličkou dojít.
Zahřejeme pánev WOK, vlijeme do ní čtyři lžíce sezamového oleje a zprudka na něm osmahneme pokrájenou cibuli, dva stroužky česneku, lžičku koření tajine (můžeme vynechat), dvě středně velké cukety nakrájené na kostičky a dvě červené kapie nakrájené na kolečka. Po pěti minutách přidáme 250 g uzeného tofu nakrájeného na špalíky a na silném ohni dalších pět minut opékáme, často mícháme. Spaříme, oloupeme a nakrájíme půl kila rajčata přidáme je do pánve. Necháme projít varem, odstavíme a ochutíme Tamari omáčkou, případně dosolíme. Smícháme s dušeným bulgurem.


Žádné komentáře:

Okomentovat