SKOŘICOVÉ SUŠENKY

Obyčejné sušenky, které dlouho vydrží a máte je po ruce jako rychlou pomoc, když nemáte co nabídnout nečekané návštěvě. Nejlepší jsou k ovocnému čaji.
V míse smícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g pohankové mouky, 30 g jablečné mouky (v našich obchodech se prodává pod názvem jablečná vláknina), špetku soli, půl lžičky sušené mleté citrónové kůry, lžičku kypřicího prášku a lžičku mleté skořice. V rendlíčku rozehřejeme 30 g kokosového oleje a zašleháme do něj 40 g datlového sirupu a 130 ml ovesného mléka (nebo jiného rostlinného mléka). Umícháme tužší těsto, které necháme v chladničce hodinu odpočinout. Tvoříme sušenky na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 200 stupních 10 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat