CHALVA Z MÁKU

Když se chalva může vyrábět ze sezamu, semoliny, slunečnice a různých druhů ořechů, proč by Češi nemohli zkusit chalvu z máku? :)
Nasucho opražíme 200 g máku a umeleme ho. Vmícháme 50 g posekaných hrozinek a 70 g medu. Dobře rukou prohněteme, vytvarujeme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v chladu ztuhnout. Je vynikající.


8 komentářů:

  1. Děkuji, tohle musím zkusit. Dělám chalvu ze slunečnicových a sezamových semínek s medem dle receptu na panpekar.blogspot.cz, ale myslím, že kombinovat lze v podstatě jakákoliv měká semínka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máte pravdu, klidně to namíchejte :)

      Vymazat
  2. Děkuji, tohle musím zkusit. Dělám chalvu ze slunečnicových a sezamových semínek s medem dle receptu na panpekar.blogspot.cz, ale myslím, že kombinovat lze v podstatě jakákoliv měká semínka.

    OdpovědětVymazat
  3. Myslite,ze mozem zmenit postup a oprazit uz namlety mak?vdaka.hana.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tohle zkusím :-) Manžel miluje mák a tohle se mu bude líbit.

    OdpovědětVymazat
  5. a proč se ten mák praží? Kdybych ho neupražila tak se stane co?

    OdpovědětVymazat