ZELNÉ RIZOTO

Vím, zní to zvláštně, ale než se začnete ošklíbat, měli byste ochutnat Emotikona smile To je tak, když zjistíte, že doma máte jen zelí. Rýži a především rýži basmati milujeme a nedá si jí prakticky nic zkazit, ta se může jíst i samotná. A zelí je prostě zelí.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli. Přidáme po lžičce Koření na rýži mistra Wonga a Sladké curry, obojí od Sonnentoru. Můžete samozřejmě použít i jiné koření, kterému dáváte přednost. Chvíli necháme rozvonět a vsypeme 250 g bílého zelí nakrájeného na nudličky a 15 minut dusíme, občas promícháme. Vmícháme 250 g propláchnuté rýže basmati, osolíme, pár minut opékáme společně a zalijeme 500 ml horké vody. Přivedeme zprudka k varu, teplotu ztlumíme na minimum a necháme zakryté asi 20 minut, dokud se nevydusí všechna voda a na povrchu se neudělají dírky. Odstavíme a necháme ještě deset minut dojít.


3 komentáře:

  1. Toto je další výborný recept. Zrovna ho dělám dnes k obědu a už po několikáté :-) chutná celé rodině . Děkuji za báječné recepty . Brzy si koupím knížku. Už se těším. Veru

    OdpovědětVymazat
  2. Paní Evo, opravdu moc dobré ! Jen si příště koupím to koření mistra Wonga, dle složení soudím, že musí být moc dobré. Já teď použila Garam masalu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zkuste ho, je dobré, ale dá se bez něj obejít :)

      Vymazat