POLÉVKA Z KOŘENOVÉ ZELENINY S CIZRNOU A KUKUŘICÍ

Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme čtyři stroužky česneku, kousek nastrouhaného zázvorového kořene, lžičku garam masaly, půl lžičky kurkumy a zlehka osmahneme. Na hrubém struhadle nastrouháme 200 g mrkve, 200 g pastináku, 200 g celeru a 200 g červené řepy a přidáme je do hrnce. Osolíme, zamícháme a zalijeme 1,8 l zeleninového vývaru. Vaříme 15 minut, přidáme 250 g uvařené cizrny, necháme projít varem a částečně pomixujeme ponorným mixérem. Vmícháme 150 g vakuované kukuřice a prohřejeme.


7 komentářů:

  1. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli znáte někde v okolí místo, kde by rostl medvědí česnek? Bydlím u Hořic a hledám ho marně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, bohužel, pokud vím, v okolí Hořic neroste.

      Vymazat
    2. A někde v širším okolí? Moc děkuji za odpověď :)

      Vymazat
    3. Nevím o tom, roste nám v zahradě :)

      Vymazat
  2. Dala jsem méně zel. vývaru, aby po rozmixování vznikla "omáčka", kterou doplnila na talíři jasmínová rýže a salát z polníčku zakápnutý dýňovým olejem. Dobrota! Děkuji za recept :-) Jinak mě zaujala výsledná barva vaší polévky na fotce. Držela jsem se předepsaných gramáží, ale mám zato, že červené řepy musí být cca o polovinu méně, aby vznikla tak sytě oranžová barva...nicméně je to jen bezvýznamný detail ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu barvu dělá především kurkuma, recept je dělaný přesně tak, jak je psáno a vypadá přesně tak, jak je vyfoceno :)

      Vymazat