TŘEŠŇOVÝ KOLÁČ S TOFU

V míse promícháme 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru), 270 g polohrubé mouky (kdo chce, může nahradit celozrnnou), 80 g bramborového škrobu, špetku soli, půl lžičky mleté vanilky, 1 lžíci kypřicího prášku, 250 g přírodního, najemno nastrouhaného tofu, 100 ml slunečnicového oleje a 130 ml vody. Těsto rozprostřeme na vymaštěný plech a hustě poklademe třešněmi. Pečeme při 180 stupních asi 40 minut.


4 komentáře:

  1. Celá rodina jsme si dnes náramně pochutnali na tomto výtečném koláči! Přikládám úpravy, které jsem provedla: 70g polohrubé kukuřičné m. + 150g celozrnné špaldové m. + 50g bílé špaldové m., místo bramborového škrobu 1 sáček vanilkového pudinku, místo 130ml vody 150ml soj.-rýžového mléka, místo vanilky kůra z bio citrónu, tofu jen 180g, méně cukru a oleje i prášku do pečiva stejně. Ihned po upečení jsem navíc koláč posypala nepraženým kakaem, což nemělo chybu ;-)

    OdpovědětSmazat
  2. Dobrý den, paní Evo ráda bych se s Vámi poradila, hodily by se na koláč borůvky a trocha drobenky z ovesných vloček ? Děkuji.

    OdpovědětSmazat
  3. Jednoduchý, dobrý a rychlý moučník, nakonec jsem ještě k borůvkám přidala švestky, děkuji 🙂

    OdpovědětSmazat