200 g propláchnuté pohanky zalijeme 400 ml vroucí vody, osolíme a přivedeme k varu. Pět minut povaříme, plotýnku vypneme a necháme pod pokličkou dojít.
V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, 200 g uzeného tofu nakrájeného na drobné kostičky, 200 g nakrájené hlívy a 100 g listového špenátu. Osolíme, opepříme, pokud je třeba, podlijeme dvěma lžícemi vody a dusíme deset minut za občasného promíchání. Nakonec vmícháme měkkou pohanku a prohřejeme. Podáváme se zeleninovým salátem.
Paní Evo, pěstujete si hlívu vlastní nebo ji někde kupujete? Děkuji.
OdpovědětVymazatnepěstuji, kupuji, ale tuhle jsem dostala od domácího pěstitele
Vymazat