Sezóna rebarbory je u konce, tak zasejc za rok. Báječně sladkokyselý chlebíček vám zaručeně zvedne náladu
200 g rebarbory oloupeme, nakrájíme a povaříme spolu se 120 g sušené třtinové šťávy rapadury (nebo cukru). Odstavíme, vmícháme 200 ml sojového mléka, do kterého jsme předtím vmíchali dvě lžíce citrónové šťávy, mletou vanilku, 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů 100 g sušených brusinek. Necháme dvacet minut odstát, vmícháme 50 ml slunečnicového oleje, 100 g bramborového škrobu, 100 g pohankové mouky, 2 lžičky kypřicího prášku, půl lžičky jedlé sody a 100 g celozrnné špaldové mouky. Formu na biskupský chlebíček vymastíme, rozetřeme do ní těsto a pečeme při 170 stupních 20 – 30 minut dozlatova. Stav kontrolujeme špejlí.
Žádné komentáře:
Okomentovat