POLENTOVÝ KNEDLÍK S ŘEŘICHOVOU OMÁČKOU

Tento lahodný pokrm je bonusově ještě bezlepkový 
Přivedeme k varu 500 ml rostlinného mléka (sojové, rýžové nebo ovesné), 500 ml vody, sůl, sušenou petrželovou nať nebo jiné bylinky a dvě lžíce olivového oleje. Těsně před bodem varu vsypeme za stálého míchání 300 g kukuřičné polenty a vaříme asi 7 minut do zhoustnutí. Vyklopíme na mokré prkénko, a jakmile polenta trochu vychladne, zformujeme dva knedlíky, které necháme vychladnout a před použitím je zlehka osmažíme na olejem vytřené pánvi nebo ohřejeme na páře.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme tři vrchovaté lžíce celozrnné rýžové mouky, dobře promícháme, zalijeme 500 ml zeleninového vývaru, osolíme a povaříme krátce do zhoustnutí. Vmícháme misku nasekané řeřichy, 250 ml rostlinné smetany (mandlová, sojová nebo ovesná) a prohřejeme. Odstavíme a ochutíme dvěma lžícemi citrónové šťávy. Můžeme podávat s vařeným vejcem.



Žádné komentáře:

Okomentovat