CIZRNA S CIBULÍ

Na dvou lžících oleje pět minut opékáme dvě na půlměsíčky pokrájené červené cibule, tři stroužky nadrobno nakrájeného česneku a dvě lžíce strouhanky. Zalijeme 100 ml bílého vína a 350 ml zeleninového vývaru, osolíme, okořeníme pepřem a tymiánem a zprudka bez pokličky vaříme deset minut. Vmícháme 400 g předem uvařené cizrny, 50 g kaparů a prohřejeme. Ochutíme šťávou z půlky citrónu a podáváme se šťouchanými brambory a rukolou.


3 komentáře:

  1. S touto variantou jsem měla doma veliký úspěch.
    Díky za všechny ty báječné recepty.
    Krásný den.
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ono to chutná lépe než vypadá :) Krásný večer!

      Vymazat
  2. Měla jsem doma uvařené sojové boby, dala jsem namísto cizrny. Neměla jsem strouhanku a místo ní použila mleté ovesné vločky. CHutnalo to naprosto báječně!!! Evi, děkuji:)

    OdpovědětVymazat