PESTO Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Velmi jednoduché a výtečné pesto. Medvědí česnek jsem viděla v obchodě za šílené peníze, ale pokud ho nemáte na zahradě nebo šetrně nenatrháte někde v lese, můžete v klidu použít i česnáček. Já jsem namíchala medvědí česnek, česnáček a popenec. 
100 g slunečnicového semínka nasucho opražíme na pánvi a rozemeleme nebo nadrtíme v robotu. Do robotu vložíme 100 g pokrájeného medvědího česneku, lžičku himálajské soli, slunečnici a 100 ml panenského olivového oleje. Rozmixujeme a podáváme s uvařenými špagetami.


2 komentáře:

  1. Dobrý den paní Evo,výborné, včera jsem ho udělala čistě z medvědího česneku a má říz 🙂jen se chci zeptat, jak dlouho v lednici asi vydrží ? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, to nevím, dělávám vždycky jen čerstvé.

      Vymazat