DUŠENÉ KEDLUBNY

Na dvou lžících oleje deset minut opékáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a lžičku sušené třtinové šťávy (nebo cukru), přidáme 3 kedlubny nakrájené na tenké plátky, lžíci mleté papriky, dvě lžíce rajského protlaku, jednu syrovou, najemno nastrouhanou bramboru a 500 ml zeleninového vývaru. Osolíme a dusíme doměkka, často promícháváme, brambora má tendenci se připalovat. Podáváme s vařenými novými brambory.


4 komentáře:

  1. Vyzkoušno a chutnalo nám to (mně a mojí sestře). Díky za recept.

    OdpovědětSmazat
  2. Taktéž vyzkoušeno a hodnotím na výbornou ;-) Ke kedlubně jsem přidala špičatou zelenou papriku, která se po udušení rozplývá na jazyku a skvěle kedlubnu doplní. Servírováno s jáhlovým knedlíkem místo brambor a kostičkami uzeného tofu, takže plnohodnotný rychlý oběd ;-) Děkuji!

    OdpovědětSmazat
  3. na trhu jsem koupila ctyri obrovske, ale nadherne, kedlubny. Dve jsem snedla syrove a priznam se, ze jsem se jich prejedla a tak jsem hledala nejaky recept, kde bych je vyuzila. Tento Vas vypada uzasne a urcite hned zitra vyzkousim :D

    OdpovědětSmazat