INDICKÝ HRÁŠEK S PLACKAMI

Zrovna čtu knihu Šantaram a tam si neustále pochutnávají na barvitě popsaných indických jídlech. A protože jsem taky velký milovník indické kuchyně, mám pořád nutkání vařit její jídla. Tohle je zrovna opravdu lahodný kousek! Těsto na placky si připravte večer předem, zabalte do fólie a nechte v chladu. Z těstem se pak bude lépe pracovat a placky budou chutnější.
Na třech lžících sezamového oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, tři stroužky česneku a kousek strouhaného zázvoru. Přidáme koření: po lžičce drceného koriandru a římského kmínu, pár kuliček tlučeného pepře, půl lžičky celého černého hořčičného semínka, lžičku garam masaly a půl lžičky kurkumy. Opékáme, dokud se koření nerozvoní, a nakonec přidáme špetku asafoetidy. Krátce promícháme a zalijeme 700 ml zeleninového vývaru rozšlehaného se třemi lžícemi hladké kukuřičné mouky, zahustíme jednou až dvěma nastrouhanými bramborami a vaříme deset minut. Osolíme, vložíme 300 g hrášku, 50 g na kostky nakrájeného veganského sýra, zjemníme 200 ml mandlové smetany a prohřejeme. Můžeme dochutit citrónovou šťávou. Podáváme s plackami pečenými na kamnech (mouka, sůl, olej, voda).


6 komentářů:

  1. Paní Evo, napište pak Váš názor na knihu Šantaram. Máme ji doma také ale ještě jsme nenašla čas se do ní pustit. a čočku zkusím také:) Vaše nadšení pro indickou kuchyni více než sdílím:) Děkuji moc, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě napíšu, zatím jsem nadšená. Počítám, že během zítřka ji dočtu a už teď ji vřele doporučuji :)

      Vymazat
  2. S chutí jsem si udělala tento recept a mohu jen doporučit:)) Je vynikající!!! a jedli mi ho i děti! Děkuji Jana
    PS: chystám se na knihu Šantaram...

    OdpovědětVymazat