KOLÁČ S ČERNÝM RYBÍZEM

Černý rybíz je moje oblíbené ovoce, miluji jeho vůni i zajímavou chuť. V mrazničce jsem objevila ještě jeden velký pytel a postupně ho zpracovávám převážně do koktejlů k snídani nebo různých moučníků. Tenhle je jednoduchý a výborný. Kokosové mléko si vyrobte doma, je to snadné: 100 g kokosu zalijeme 500 ml vroucí vody a důkladně rozmixujeme v robotu. Přecedíme, dobře vymačkáme v plátně nebo síťovaném sáčku a doplníme do 1 l vodou. Ale kokosové mléko si určitě můžete i koupit. Ale zpět ke koláči:
V míse promícháme 200 g mletých ovesných vloček, 100 g mletých mandlí, 200 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli a 100 g sušené třtinové šťávy (nebo cukru). Přidáme 120 ml dobrého oleje a prsty utvoříme drobenku. Dvě třetiny této drobenky vtlačíme do vymaštěného pekáčku a zalijeme pudingem uvařeným z 1 l kokosového mléka, dvou sáčků vanilkového pudingu a 3 lžic rýžového sirupu. Povrch pudingu posypeme 250 g černého rybízu a zbylou třetinou drobenky. Pečeme při 170 stupních asi 40 – 45 minut. Krájíme vychladlé.



4 komentáře:

  1. Výborný, svěží a rychle hotový koláč do slunných dní :-) S mraženým domácím červeným rybízem a borůvkami chutná báječně! Moc díky za recept!

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle koláč jsem si oblíbila :). Akorát nemívám moc často doma mandle, tak jsem to párkrát nahradila namletými slunečnicovými nebo sezamovými semínky.
    Je výborný - kombinace pudingu a drobenky by mě nikdy nenapadla :). Drobenka s kokosovým olejem stojí za to!

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasný! Povedl se i v bezlepkové variantě s rýžovou moukou :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvelý koláčik na osvieženie 😉

    OdpovědětVymazat