LILKOVÁ POMAZÁNKA

Výtečná a zdravá pomazánka, doporučuji!
Jeden lilek omyjeme, rozpůlíme podélně, pokapeme olejem, ochutíme bylinkovou solí a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů 45 – 60 minut. Necháme vychladnout a rozmixujeme spolu s jedním velkým masitým, spařeným a oloupaným rajčetem zbaveným semínek, dvěma utřenými stroužky česneku, solí, pepřem, lžičkou jablečného octa, dvěma lžícemi panenského olivového oleje a pěti lžícemi lahůdkového droždí (toto droždí není určeno ke kynutí těsta!).




5 komentářů:

  1. Lilek po upečení a vychladnutí sloupnete nebo mixujete i se slupkou? Konečně bych měla lilkovou pomazánku vyzkoušet.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Pomazánka je opravdu výtečná! Já dala jen lžíci lah. droždí a navíc i trochu cizrny, čímž byla pomazánka hustší a sytější, a na závěr vmíchala sekanou pažitku. Ňam ;-) Děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat
  3. obcas delavam lilkovy hummus (bez oleje) a je vyborny. Jen lilek pecu vcelku. Dal by se upect vcelku (a tim padem vynechat olej) i u teto pomazanky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně experimentujte, chuť ale nebude stejná.

      Vymazat