PEČENÉ BRAMBŮRKY

Já vím, tohle není žádný recept, jenom snad maličká inovace. Doteď jsem brambory k pečení krájela na čtvrtinky, ale dnes jsem je zkusila nakrájet příčně na tenoučké plátky, ale nedokrojit, brambora zůstane vcelku. Po upečení je ještě křupavější než obvykle.
Brambory očistíme a příčně nakrájíme na tenké plátky, ale nedokrojíme. Cuketu nakrájíme na půlkolečka, pokud je větší, vyřízneme vnitřek se semínky. Narovnáme na pekáče, posolíme hrubou solí, okořeníme oblíbenými bylinkami (majoránka, tymián, dobromysl, estragon, rozmarýn, šalvěj...) a pokapeme olivovým olejem. Pečeme při 220 stupních dokřupava. Podáváme se zeleninovým salátem a dipem: sojový jogurt promícháme s čerstvě tlučeným kmínem a semínky černé hořčice, pokrájenou cibulí, drcenou chilli papričkou, pepřem a solí. Okyselíme vinným octem podle chuti.


Žádné komentáře:

Okomentovat