RYCHLÉ RIZOTO PRO MARODY

I s chřipkou se musí jíst, ale co udělat, aby to bylo rychle hotové a téměř bez práce, ale přitom chutné a výživné? Kromě zeleninových nebo luštěninových polévek se hodí třeba tohle jednoduché rizoto, které nemocné kuchařce nezabere příliš času a nenutí ji stát dlouho u plotny 
Do malého pekáčku nebo zapékací misky nakrájíme cibuli a 250 g žampionů. Osolíme je, okořenímešpetkou rozmarýnu a pokapeme lžící oleje. Promícháme a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny. Během doby pečení jednou nebo dvakrát promícháme.
400 g kulatozrnné rýže udusíme na cibulce ve větším rendlíku, jak jsme zvyklí, když děláme rýži jako přílohu. Vypneme plotýnku a rýži promícháme s 250 g mražené kukuřice, 250 g mraženého hrášku, upečenými žampiony a 200 ml mandlové (nebo jiné rostlinné) smetany. Vrátíme na vypnutou plotýnku, přikryjeme a necháme 15 minut prohřát. K rizotu přikusujeme salát.



2 komentáře:

  1. Přeji Vám brzké uzdravení,paní Evo,snad se už dočkáme jarního sluníčka:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Světlano, už jaro netrpělivě vyhlížím!

      Vymazat