ODPOSLECHNUTO V PRAZE

Malá knížečka s krátkými příběhy nemá autora, autory jsou obyvatelé a návštěvníci Prahy, kteří své odposlechnuté legrační a neobvyklé minipříběhy posílali na facebookovou stránku.
Příspěvky s nejvyšším počtem „lajků“ byly vybrány do knihy, která vyšla díky podpoře veřejnosi na HitHitu, aby se mohli pobavit i další lidé. Výtěžek z prodeje je věnován na podporu handicapovaných.
Jde o pěkný nápad jak propojit skutečný a virtuální svět. Knížku jsem měla přečtenou za pár hodin, hodí se na čtení do autobusu nebo čekárny u doktora, každý příběh zaujímá jedinou stránku. Ačkoliv preferuji jiný druh humoru, přišlo mi fajn si za pomoci těch minipříběhů uvědomit, že postavy okolo nás nejsou anonymní bezduchá masa, ale lidé se vším, co k tomu patří. Ostře mi to dochází během mých zřídkavých návštěv Prahy, kdy se jako pravý buran dívám lidem do tváří, sleduju, co dělají, co mají na sobě, co čtou, jak se usmívají a gestikulují. Většina z lidí ve velkoměstech se totiž dívá skrze sebe navzájem nebo koukají do knížky nebo mobilu. Lidé ve městech, co jsem si tak všimla, se zdráhají navázat oční kontakt.
Knížečkou uděláte radost nejen přátelům a známým, kteří mají rádi nekomplikovaný situační humor, ale i potřebným lidem, kterým pomáhají neziskové projekty.



Žádné komentáře:

Okomentovat