ZELENÁ ČOČKA S RAJČATY A TEMPEHEM

Na okně jsem měla sklenici s posledními dozrávajícími rajčaty ze zahrady. Už byla celá scvrklá a k jídlu se nehodila, tak jsem je podusila k čočce. Vzniklo skvělé a zdravé podzimní jídlo.

Půl kila rajčat pokrájíme a vložíme do hrnce, přidáme lžičku tmavého cukru, sůl, pokrájenou cibuli a koření: 3 hřebíčky, 3 nová koření a 5 pepřů. Dusíme na mírném ohni tak dlouho, dokud nevznikne hustá omáčka. Vybereme koření a prozatím dáme stranou.
350 g zelené čočky propláchneme a uvaříme doměkka v dostatečném množství vody, slijeme a promícháme s rajčaty.
200 g tempehu rozdrobíme a upečeme v troubě při 200 stupních dokřupava, přidáme k čočce, osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným stroužkem česneku.
Podáváme s kvašenou zeleninou, která dodá potřebné vitamíny.



Žádné komentáře:

Okomentovat