ŽAMPIONOVÁ PAŠTIKA

Výtečná a famózní paštika, po které se budou zaručeně oblizovat i masožrouti! 
Červená čočka se nemusí namáčet, je bleskurychle uvařená a pro lidi, které luštěniny nadýmají, představuje skvělou volbu, protože loupaná červená čočka vám žádné potíže dělat nebude a dokonce ani malé dětičky po ní nebudou mít bolení bříška. Žampiony rostou mnoha šťastlivcům v zahradě (třeba nám!), ale tyhle jsou koupené, už je zima. Sušená rajčata jste si v létě jistě pilně nasušili. A ořechy? Tak ty jsou na celé paštice to nejlepší!

Propláchneme a uvaříme doměkka 100 g červené čočky v mírně osolené vodě (můžeme použít i bylinkovou sůl nebo zeleninový bujón v prášku). Pokud se všechna voda při vaření nevsákla, po uvaření čočku scedíme a necháme vychladnout. 100 g vlašských ořechů rozmixujeme ve výkonném robotu na hladké oříškové máslo. Jednu šalotku a dva stroužky česneku pokrájíme a necháme změknout na dvou lžících olivového oleje. Přidáme 250 g nakrájených žampionů a restujeme 15 minut dozlatova. Žampiony, čočku a ořechové máslo dáme společně do mixéru, přidáme dvě lžíce nakrájených sušených rajčat naložených v oleji a lžíci petrželky, osolíme, opepříme a rozmixujeme dohladka.




7 komentářů:

  1. Dobrý večer, můžu se zeptat, až udělám všechno podle receptu, tak to dám jen do ledničky? Děkuju.
    Alena Kalvodová

    OdpovědětVymazat
  2. Velmi mne nalákala tato paštika a je naprosto skvělá. Upekla jsem bagetky se špaldovou moukou a kamarádky mohou odpoledne ochutnávat. Díky, díky.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  3. Pabe bože na nebi, toto je neuvěřitelně dobré! Mam v puse úplně jatrovou chuť, ale bez pachuťi mrtvého tvora. Fantazie!

    OdpovědětVymazat
  4. F A T N A Z I E !!!!!
    DíKY!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Jak prosím vydrží paštika dlouho? Je možné ji sterilovat? Jak přesně případně?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych nedělal, jsou tam houby a je to málo kyselé a málo slané a mastné. Vykvasí vám. Já vždy dělám dvojnásobné množství a větší část natlačím do formiček na led a zamrazím. Po zmrznutí kostky skladuji v sáčku. Dělám to tak se všemi pomazánkami, s citronovou šťávou a dalšími surovinami. Kostky pak stačí vyndat z mrazáku chvíli před konzumací, rychle rozmrznou (do půl hodiny, v mikrovlnce za půl minuty)

      Vymazat