ZELENINOVÝ KOLÁČ

Nápad pochází z nové kuchařky Zdravě jíst od Lenky Špaček, recept jsem si maličko poupravila podle svých potřeb, původně je mnohem více tekutiny v zálivce.
Nejprve si připravíme zeleninovou náplň, kterou můžeme obměňovat podle sezóny a vlastní chuti. Náplň může vypadat třeba takto: na nudličky nakrájíme 300 g mladé cukety, 150 g mrkve, 10 ks sušených rajčat naložených v oleji a 250 g novozélandského špenátu zvaného též čtyřboč. Má mnohem tužší listy než klasický špenát a proto se nerozbředne. Pokud ho nemáte, v klidu použijte čerstvé listy obyčejného špenátu. Dobře promícháme.
Rozmixujeme 100 ml rostlinného mléka, 1 lžíci hořčice, 3 lžíce Hrašky, sůl a pepř.
Z 300 g celozrnné špaldové mouky, špetky soli, 125 ml oleje, 125 ml horké vody a lžičky kypřicího prášku rychle zpracujeme pružné těsto a ihned jej vtlačíme do vymaštěné dortové formy (23 cm), necháme zvýšené okraje. Naplníme zeleninovou směsí a zalijeme zálivkou. Pečeme při 180 stupních asi 50 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat