ZAHRADNICKÝ OBĚD

Jako každé léto, tak i letos využívám plodů naší zahrady na maximum. V tomto lahodném receptu je použit vlastní hrášek, špenát, cibule, brambory, libeček a česnek. Rajčata jsou zatím koupená, ale také budou!
Na lžíci oleje zpěníme pokrájenou cibuli i s natí, přidáme na malé kostičky kilo na malé kostičky nakrájených nových brambor a misku nakrájeného libečku, osolíme a trochu podlijeme, brambory nesmí plavat. Dusíme za občasného promíchání asi 20 minut.
Na lžíci oleje osmahneme malou pokrájenou cibuli, přidáme 250 g čerstvě vyloupaného hrášku a 250 g nakrájeného špenátu, osolíme a ve vlastní šťávě dusíme 5 minut. Vmícháme prolisovaný stroužek česneku a 100 ml rostlinné smetany. Necháme projít varem a odstavíme. Podáváme s rajčaty.



Žádné komentáře:

Okomentovat