ČERVENÁ ČOČKA PODLE PEJSKA A KOČIČKY


Pokud máte zahrádku a na ní pěstujete alespoň něco málo, v létě máte vystaráno. Ráno jsem obešla záhony a do košíku nasbírala to, co se zatím urodilo. Není to kdovíjaké množství, ale na oběd pro dva lidi to stačí bohatě. A co k tomu? Třeba luštěniny, červená čočka je hned hotová a tak nemusíme v horku dlouho topit sporákem.
Na dvou lžících oleje zlehka osmahneme pokrájenou cibuli i s natí a vmícháme koření podle chuti: koriandr, garam masalu a kurkumu. Jakmile začne vonět, vmícháme 150 g propláchnuté červené čočky a nakrájenou mrkev a červenou řepu (nebo jinou tužší zeleninu, kterou máme k dispozici). Za častého míchání opékáme 10 minut. Pokrájíme mangold, špenát, listy z mrkve a červené řepy, mladé cuketky a spolu s vyloupaným hráškem to všechno vmícháme k čočce. Osolíme, zalijeme 300 ml vody a pod pokličkou dusíme 20 minut. Vmícháme 180 g rozdrobeného tofu s chilli a prohřejeme. Podáváme se salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat