KROUPY S TEMPEHEM, MLADÝM ZELÍM A NOVÝMI BRAMBORY

Kroupy, brambory a zelí? Není to náhodou spíš zimní jídlo? Ale nebojte, mladé zelí a rané brambory dají tomuhle jídlu úplně jiný šmak!
200 g ječných krup namočíme alespoň na dvě hodiny do teplé vody, propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Scedíme a necháme okapat. Na lžíci oleje osmahneme dozlatova cibuli a 190 g uzeného tempehu, oboje nakrájené na kostičky, a promícháme s uvařenými kroupami. Malou hlávku mladého zelí (špičaté je křehčí) nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, osolíme, okmínujeme, podlijeme lžící vody, a dusíme do poloměkka, trvá to asi 10 – 15 minut. Přebytečnou vodu slijeme, vmícháme syrovou pokrájenou cibuli a ochutíme jablečným octem a lžičkou cukru. Podáváme s novými brambory, které neloupeme, ale jen dobře očistíme, třeba drátěnkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat