ZAPEČENÉ BRAMBORY S KVĚTÁKEM

Výborná dobrota!
Kilo brambor uvaříme ve slupce do poloměkka, nové brambory nemusíme loupat. Jednu hlávku květáku vaříme 5 minut v osolené vodě. Brambory nakrájíme na kolečka a květák rozebereme na drobné růžičky. Pokrájíme 250 g špenátových listů. Rozkvedláme 300 ml rostlinného mléka se třemi lžícemi Hrašky, 2 lžícemi červené kari pasty, solí, pepřem, bylinkami (např. šalvějí, dobromyslí a rozmarýnem) a chilli. Do vymaštěného pekáčku vrstvíme brambory, květák a špenát – navrch přijdou brambory. Každou vrstvu osolíme. Pokapeme olivovým olejem, zalijeme omáčkou a pečeme při 180 stupních 30 minut s pokličkou a 30 minut bez ní.


3 komentáře:

  1. Dobrý den,jsem ráda,že jste zase zpět.Světlana❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, zatím provizorně, čekám ještě na objektiv :) Díky!

      Vymazat
  2. Dobrý den,jsem ráda,že jste zase zpět.Světlana❤

    OdpovědětVymazat