VLAŠSKÉ OŘECHY

Vlašské ořechy jsou bez přehánění naší skutečnou superpotravinou.
Obsahují hodně vlákniny, nenasycených mastných kyselin a silných antioxidantů. Pouhá hrst syrových neoloupaných vlašáků denně nás zásobí potřebnou dávkou zdravých tuků, bílkovin, draslíku, hořčíku, fosforu, železa, vitamínu C a vitamínů skupiny B. Bylo zjištěno, že antioxidanty ve vlašských ořeších mají až 15 x silnější účinek než vitamín E, jenž je považován za jeden z nejsilnějších antioxidantů vůbec.
Vlašské ořechy působí blahodárně na naše tělesné i duševní zdraví. Snižují riziko srdečních chorob a nádorových onemocnění, působí jako prevence sklerotizace cév, patří k takzvaným potravinám krásy, především díky již zmíněnému vitamínu E. Povzbuzují mozkovou činnost, vždyť i jako mozek vypadají! Protizánětlivé látky ve vlašských ořeších pomáhají snižovat chronické záněty. Ořechy rovněž harmonizují hormonální procesy v těle. A kromě toho jejich pravidelná konzumace zlepšuje náladu a pomáhá nám vyrovnat se s podzimními splíny.




3 komentáře:

  1. Evi, děkuji Vám za nádherný blog plný moudra a inspirace. Chci se, prosím, zeptat, četla jsem, že z tvrdých skořápek vlašských ořechů(zbydou po vyloupání)je velice dobrý čaj proti kašli. Máte zkušenost?
    Děkuji a přeji vše dobré.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji :) A čaj ze skořápek je zde: https://kucharkazesvatojanu.blogspot.com/2015/10/caj-z-orechovych-skorapek.html?fbclid=IwAR14i4i79WRqmt-Nu3BW-lqXDTfArIleWbl_xKe7F3ogkYEVlKaHkG3epv0

      Vymazat
  2. Já zapomněla, kde jsem četla. Jsem to tydýtek:-)
    Děkuji, Evičko a přeji vše dobré.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat