ZAPEČENÁ RÝŽE S BRAMBORAMI

Nejlépe se člověk naučí vařit, když má omezený rozpočet nebo poloprázdnou spíž 
Uvaříme 300 g rýže v 600 ml slané vody do poloměkka, 400 g brambor 10 – 15 minut předvaříme. V míse promícháme rýži, oloupané (já naše čerstvě vykopané brambory ze zahrádky neloupu) a nakrájené brambory, tři utřené stroužky česneku, sůl, bylinky – šalvěj, oregano, rozmarýn a bazalku, 100 g strouhaného rostlinného sýru a 3 lžíce olivového oleje. Do vymaštěného pekáčku volně navrstvíme směs, pokapeme 250 ml rostlinné smetany a pečeme nezakryté v troubě vyhřáté na 180 stupňů 45 minut. Podáváme třeba s kvašenými rajčaty, to je dobrota!


Žádné komentáře:

Okomentovat