100 g kustovnice namočíme přes noc do vody, druhý den slijeme a rozmixujeme na kašičku. V míse utřeme 80 g změklého másla a postupně přidáváme 100 g moučkového cukru a jedno vajíčko. Vmícháme kaši z kustovnice (patrně se vám hmota srazí, ale to nevadí, to se spraví), 150 g bramborového škrobu, lžičku jedlé sody a 250 g celozrnné špaldové mouky. Zpracujeme těsto a necháme ho zabalené ve fólii v chladu hodinu odpočívat. Rozvalujeme postupně, abychom nemuseli zapracovat téměř žádnou mouku, a vykrajujeme kytičky. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut, nesmí zhnědnout!
Šťávu z půlky pomeranče povaříme se lžičkou agaru a zdobíme polovinu vychladlých kytiček. Druhou polovinu potřeme pomerančovým džemem (album Sirupy, zavařeniny) a spojíme.
Z uvedeného množství jsem připravila 33 slepovaných kytiček.
více ZDE
Dobrý den, šlo by do tohoto receptu místo kustovnice dát jiné sušené ovoce (např. hrozinky, sušené švestky,...)? Děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazatmyslím že ano, dobré budou třeba meruňky
VymazatDobrý den, chtěla bych se zeptat: Vydrží tyto kytičky jako vánoční cukroví (tedy např. minimálně 2 týdny)? Myslím hlavně kvůli té polevě...
OdpovědětVymazat