SVATOJANSKÉ POMERANČOVÉ KYTIČKY

100 g kustovnice namočíme přes noc do vody, druhý den slijeme a rozmixujeme na kašičku. V míse utřeme 80 g změklého másla a postupně přidáváme 100 g moučkového cukru a jedno vajíčko. Vmícháme kaši z kustovnice (patrně se vám hmota srazí, ale to nevadí, to se spraví), 150 g bramborového škrobu, lžičku jedlé sody a 250 g celozrnné špaldové mouky. Zpracujeme těsto a necháme ho zabalené ve fólii v chladu hodinu odpočívat. Rozvalujeme postupně, abychom nemuseli zapracovat téměř žádnou mouku, a vykrajujeme kytičky. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut, nesmí zhnědnout!
Šťávu z půlky pomeranče povaříme se lžičkou agaru a zdobíme polovinu vychladlých kytiček. Druhou polovinu potřeme pomerančovým džemem (album Sirupy, zavařeniny) a spojíme.
Z uvedeného množství jsem připravila 33 slepovaných kytiček.



více ZDE

3 komentáře:

  1. Dobrý den, šlo by do tohoto receptu místo kustovnice dát jiné sušené ovoce (např. hrozinky, sušené švestky,...)? Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, chtěla bych se zeptat: Vydrží tyto kytičky jako vánoční cukroví (tedy např. minimálně 2 týdny)? Myslím hlavně kvůli té polevě...

    OdpovědětVymazat