Na třech lžících rozehřátého oleje osmahneme cibuli a tři stroužky česneku, přidáme čtyři až pět lžic celozrnné špaldové mouky a umícháme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme 500 ml zeleninového vývaru a metličkou rozmícháme dohladka. Osolíme bylinkovou solí a do omáčky vložíme 300 g brokolice rozebrané na malé růžičky a 300 g hrášku. Dusíme pár minut, dokud zelenina nezměkne tak akorát, nesmí být rozbředlá. Vmícháme 100 ml mandlové smetany, lžíci cizrnové mouky a dvě lžíce pokrájeného kopru. Necháme krátce projít varem. Podáváme s bramborovými špalíčky (asi 1 kg vařených brambor, hrubá mouka, bylinková sůl), které vaříme v osolené vodě pět minut od vyplavání na hladinu.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat