SLADKOKYSELÁ ZELENINA DUŠENÁ V TROUBĚ

Očistíme a pokrájíme různou zeleninu, jakou máme rádi nebo k dispozici, já použila brambory, červenou řepu, cibuli, papriku, rajčata a mrkev (tu jsem zapomněla vyfotit). Lze ale použít i květák, dýni, dokonce zelí nebo kapustičky. Pekáček vymastíme olejem, zeleninu do něj vložíme a promícháme se slunečnicovými a dýňovými semínky, hrozinkami, čerstvě drceným bílým pepřem, sušenou polní mátou (můžeme použít jiné bylinky, pokud si na mátu netroufáme nebo ji nemáme), dvěma lžícemi umeocta, 100 ml vína, třemi lžícemi agávového sirupu a dvěma lžícemi olivového oleje. Zakryjeme poklicí a dusíme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny, potom promícháme a necháme dopéct bez pokličky. Na závěr podle chuti osolíme.


více ZDE

1 komentář: