SVÁTEČNÍ DUŠENÉ ZELÍ

Tento výtečný pokrm připravují Poláci s masem a nazývají jej bigos, ve veganské verzi ovšem není o nic méně lahodný. 
Tři cibule pokrájíme a osmahneme je na oleji, přidáme na kostičky nakrájených 200 g uzeného tofu a 200 g marinovaného tempehu. Chvíli opékáme, přidáme dva utřené stroužky česneku, čtvrtku hlávky bílého zelí nakrájeného na nudličky, 4 spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, deset nakrájených sušených švestek, deset nakrájených sušených rajčat, velkou hrst předem namočených sušených hub, oloupané a pokrájené jablko. Okořeníme dvěma lžícemi Tamari, lžičkou čerstvě tlučeného koriandru, lžičkou tlučeného kmínu, lžičkou tlučeného bílého pepře a půl lžičkou tlučeného nového koření. Podlijeme trochou bílého vína a dusíme doměkka. Podáváme s chlebem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat