ČERVENÁ ŘEPA SE ZELNÝM SALÁTEM

Lehké a výtečné jídlo podle Romana Uhrina.
Dvě větší červené řepy oloupeme a nakrájíme na centimetrové plátky. Měli bychom dostat asi 14 plátků, které vaříme 10 minut. Slijeme a necháme okapat.
Ve slupce uvaříme 4 středně velké brambory, oloupeme je a rozmačkáme vidličkou. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět dvě cibule, zalijeme asi 4 lžícemi vody a dusíme doměkka. Ke konci vmícháme 2 lžíce lahůdkového droždí. Dušenou cibuli promícháme s brambory, ochutíme bylinkovou solí a půl lžičkou drceného koriandru. Pekáček vymastíme olejem, vždy jednu stranu řepného plátku obalíme ve směsi hrubé mouky, soli a tymiánu a položíme pomoučenou stranou dolu. Z bramborové náplně vytvoříme placičku a položíme ji na plátek řepy a přiklopíme druhým plátkem, s horní stranou obalenou v mouce. Pokapeme olivovým olejem a pečeme při 200 stupních 20 – 30 minut. Pokud vám nějaká bramborová náplň zbude, můžete ji jako placičky nasucho upéct na tále kamen.
Podáváme se salátem:
Čtvrtku hlávky bílého zelí, jednu velkou mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, promačkáme, přidáme dvě lžíce olivového oleje a dochutíme vinným octem a třtinovým cukrem podle chuti.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat