Mák je významným zdrojem vápníku, takže je velice vhodný nejen pro vegany, ale i pro lidi s intolerancí laktózy nebo alergií na mléčnou bílkovinu.
Večer namočíme 125 g datlí bez pecek do studené vody tak, aby byly sotva potopené, druhý den datle rozmixujeme i s tekutinou. Umeleme 180 g máku a 30 g lněného semínka, dáme do mísy a zalijeme 200 ml vroucího ovesného mléka. Necháme hodinu nabobtnat a přidáme pomleté datle, šťávu z půlky citrónu, vrchovatou lžíci kypřicího prášku z vinného kamene a 60 g celozrnné špaldové mouky. Umícháme tužší těsto, naplníme jej do 10 muffinových formiček a povrch ozdobíme směsí 50 g nahrubo sekaných kešu oříšků promíchaných s jednou lžící datlového sirupu. Pečeme při 180 stupních asi 30 – 35 minut.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat