GULÁŠ S ČERVENOU ŘEPOU A BRAMBORY

Na třech lžících oleje osmahneme tři pokrájené cibule, přidáme lžíci červené papriky, drcenou chilli papričku, lžička tlučeného kmínu, půl lžičky drcené černuchy a čerstvě mletý pepř. Chvíli společně mícháme a pak přidáváme postupně na malé kostičky nakrájenou jednu větší červenou řepu, 200 g tempehu a dvě větší brambory. Osolíme, vmícháme 100 g rajského protlaku, zalijeme půl litrem vody a dusíme doměkka. Podáváme s těstovinami nebo s chlebem.


5 komentářů:

  1. všichni doma se oblizovali - muž dokonce říkal, že je to přesně to dobré jídlo, kdy vůbec nepoznáte, že tam není maso :)

    OdpovědětVymazat
  2. mohl bych se Vás Evo zeptat, kde sháníte Tempeh? Donedávna jsem nevěděl, že něco podobného vůbec existuje a rád bych vyzkoušel. Moc díky za zprávu a mějte fajn den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejčastěji kupuji tempeh v e-shopu Country Life, mají moc dobrý, každý tempeh totiž nechutná stejně a některé nejsou dobré. Většinou seženete tempeh i v obchodech se zdravou výživou a větších supermarketech. Vyzkoušejte, která značka vám bude nejlépe vyhovovat. Hezký den.

      Vymazat
  3. nečekaná dobrota! všichni jsme si přidávali. děkuji :-)

    OdpovědětVymazat