BRAMBOROVÁ POLÉVKA S TEMPEHEM

Recept je z knihy Jíme zdravě, polévka je výborná.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Přidáme lžičku tymiánu, lžičku tlučeného fenyklu, pepř, lžičku soli a jednu drcenou chilli papričku. Několik minut společně opékáme, přidáme 700 g na kostičky nakrájených brambor, zalijeme 1 l zeleninového vývaru a vaříme 20 minut. Částečně pomixujeme ponorným mixérem, ale ne moc, abychom si nevyrobili lepidlo. Přidáme 200 g spařeného a pokrájeného špenátu a ještě pět minut povaříme.
200 g smaženého tempehu rozdrobíme, zalijeme v rendlíku 200 ml vody a dusíme, dokud se voda neodpaří. Vmícháme 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce Shoyu a 2 lžíce olivového oleje a dusíme ještě 5 minut. Vmícháme do polévky.



Žádné komentáře:

Okomentovat