KARÍ S BRAMBORY A ŠPENÁTEM

Sice to tak možná nevypadá, ale je to mimořádně dobré.
V hluboké pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje, vhodíme 1 lžíci hořčičného semínka a přiklopíme. Jakmile začnou intenzivně praskat, přidáme pokrájenou cibuli, čtyři stroužky česneku a kousek nastrouhaného zázvoru. Okořeníme lžičkou drceného římského kmínu, chilli papričkou, lžící kari koření a pět minut společně opékáme. Spaříme, oloupeme a nakrájíme tři rajčata a přidáme je do pánve. Osolíme a promícháme. Oloupeme a na kostičky nakrájíme kilo brambor, přidáme je do pánve, zalijeme 500 ml zeleninového vývaru, přiklopíme a dusíme 15 minut. Spaříme půl kila špenátových listů, vymačkáme je a pokrájíme. Přidáme je do pánve, dusíme pět minut, vmícháme 100 ml sojové smetany a prohřejeme. Odstavíme a okyselíme šťávou z půlky citrónu.


1 komentář:

  1. Vynikající, hned jsem vyzkoušela a super.
    Martina

    OdpovědětVymazat