PLNĚNÉ ČERVENÉ ŘEPY

Výborné, jednoduché a zdravé jídlo, doporučuji vyzkoušet.
4 velké nebo 8 malých červených řep oloupeme a uvaříme doměkka, trvá to asi hodinu a opravdu doporučuji, aby byly řepy měkké, nikoliv však rozvařené na kaši, pochopitelně.
Každé řepě seřízneme spodní část, aby stála rovně a vrchní část také, abychom mohli opatrně lžičkou vydlabat vnitřek. Řepu, kterou jsme vydlabali, najemno nastrouháme nebo rozmačkáme vidličkou, vmícháme 150 g veganského sýra, 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů, 4 lžíce pokrájené petrželky, lžíci olivového oleje, sůl, pepř, a lžíci citrónové šťávy. Dobře promícháme, naplníme řepy, vložíme do vymaštěné zapékací misky a pečeme při 200 stupních 30 minut. Podáváme s bramborovo-dýňovou kaší, kterou připravíme tak, že brambory a dýni (nejlépe hokaido) v poměru 1 : 1 nakrájíme na kousky a vaříme ve vodě se solí a kmínem. Šťouchadlem rozmačkáme, ochutíme olejem, můžeme trochu naředit i rostlinnou smetanou, ale většinou to není třeba.


Žádné komentáře:

Okomentovat