TEMPEH NA MRKVI

Večer nakrájíme půl kila tempehu a jedno oloupané jablko na kostičky, půl kila mrkve na kolečka a tři cibule na půlkolečka. V míse je promícháme s bylinkami: petrželkou, bazalkou, tymiánem a rozmarýnem, třemi lžícemi Shoyu, pepřem a 400 ml červeného vína. Zakryjeme a necháme minimálně 12 hodin naložené v chladu.
V pekáčku nebo pánvi, která může přijít do trouby, rozehřejeme dvě lžíce oleje a směs (bez vína, to vylijeme) na něm dusíme 20 minut. Potom dáme ještě dopéct na půl hodiny do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Podáváme s pečivem, rýží nebo brambory. Je to skutečně lahodné jídlo, doporučuji.


3 komentáře:

  1. Evo, co se stane s tím alkoholem ve víně? Nepiji alkohol a zajímalo by mne, zdali by to bylo chutné i s bezalkoholovým vínem, nebo jestli v tom jídle hraje ten alkohol nějakou důležitou chuťovou roli :-)
    Moc děkuji za reakci a vaše recepty. Žiju v domku s babičkou a mám teď delší volno, tak jen vařím. Babička už jen kroutí hlavou, že mě to pořád baví. Je tu u nas v Holubím domku legrace :-)
    Přeji zdraví a ve zdraví zdravím,

    Monika Holubová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Moniko, bohužel jsem bezalkoholové víno ještě nikdy nepoužila, takže nedokážu odpovědět na otázku, zda by byl rozdíl v chuti. Alkohol se ale varem a pečením z velké části odpaří. Hezký den.

      Vymazat
  2. To zní dobře Evo! Děkuji a přeji taktéž hezký den!

    OdpovědětVymazat