POHANKA S ČOČKOU, ZELÍM A TEMPEHEM

50 g zelené čočky a 50 g pohanky uvaříme každé zvlášť doměkka podle návodu na obalu nebo vlastních zvyklostí.
Na lžíci oleje necháme zesklovatět jednu velkou cibuli pokrájenou na půlkolečka, přidáme lžičku kmínu a 200 g uzeného tempehu nakrájeného na malé kostičky. Deset minut opékáme, přidáme 200 g kysaného zelí, osolíme, podlijeme troškou vody a dvacet minut dusíme za občasného promíchání. Nakonec vmícháme uvařenou čočku a pohanku, opepříme a prohřejeme.


4 komentáře:

  1. Děkuji za tento recept. Naprosto úžasná, jednoduchá a žravá bomba. Namísto tempehu jsem sice použil domácí seitan, ale výsledek byl stejně tutovej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že vám chutnalo, příště zkuste i s tempehem, bude to zase trochu jiný :)

      Vymazat
  2. A co kombice cerne cocky a jahel slo by?

    OdpovědětVymazat