RÝŽE S ČOČKOU BELUGA A ŽAMPIONY

Výtečné lehké jarní jídlo se spoustou divokých bylinek.
150 g černé čočky beluga (můžeme ji nahradit zelenou čočkou) propláchneme a vaříme 30 minut ve slané vodě, scedíme a necháme okapat. 200 g rýže basmati udusíme nebo uvaříme tak, jak jsme běžně zvyklí. V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm zezlátnout 150 g na půlkolečka pokrájené cibule, přidáme 150 g na plátky pokrájených žampionů a upražíme společně dozlatova. Misku jarních divokých bylinek nakrájíme a vmícháme do ostatních přísad. Našla jsem převážně řebříček a orsej jarní (konzumovat se může, dokud nerozkvete), bršlici, šťovík, pampelišku, divokou mrkev a popenec, ale můžete použít i jiné bylinky. Jíme s listovým salátem.


2 komentáře: