Kilo brambor oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku, promícháme se solí, mletým rozmarýnem a dvěma lžícemi oleje a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka, občas promícháme.
400 g kapustiček uvaříme do poloměkka na páře a osolíme. Na lžíci oleje osmahneme pokrájenou cibuli s kmínem, přidáme 500 g na plátky nakrájených žampionů a dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Vmícháme 400 g oloupaných nakrájených rajčat (divoká rajčátka, která jsem použila já, krájet ani loupat nemusíme), osolíme a odkryté dusíme 15 minut. Zaprášíme lžičkou hladké kukuřičné mouky, zalijeme 250 ml rýžové smetany a povaříme. Můžeme dochutit citrónovou šťávou a špetkou cukru.
Evi, Vy ta divoká rajčátka mrazíte? Nebo to jen tak na fotce vypadá? Letos se je chystám také pěstovat, kéž by vyšla.
OdpovědětVymazatAno, s úspěchem je mrazíme ve velkém množství :)
VymazatTak to taky zkusím, pokud se tedy urodí. Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazatTak to taky zkusím, pokud se tedy urodí. Díky za inspiraci.
OdpovědětVymazatBYLO TO STRAŠNĚ DOBRÝ,EVIČKO !!!!
OdpovědětVymazatto jsem ráda :)
Vymazat