CELOZRNNÉ KREKRY PODLE R. DAHLKEHO

300 g prosáté celozrnné mouky z červené pšenice (nebo jiné oblíbené celozrnné mouky, například špaldové) promícháme se lžičkou Bambovy soli (nebo obyčejné soli), lžičkou sušeného rozmarýnu, lžící lněných semínek, 30 ml panenského olivového oleje a postupně vmícháváme 120 – 130 ml studené vody. Musí vzniknout tužší, ne však drobivé, těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme několik hodin odpočívat v chladu, klidně přes noc.
Těsto rozválíme na tenkou placku a nakrájíme rádýlkem na čtverečky a narovnáme na plech s pečicím papírem. Propícháme je vidličkou, potřeme olivovým olejem a posypeme aromatickou vikingskou solí. Pečeme při 180 stupních asi 20 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat