HOLÍ BRATŘI

Ultrajednoduchý a chutný oběd inspirovaný receptem našich prababiček.
400 g hrubé mouky dáme do mísy, osolíme. Dvě lžíce Hrašky (nahrazuje vejce) rozmícháme v troše vody na hladkou kašičku a zalijeme 300 ml vody. Tekutinu nalijeme do mísy k mouce a dobře promícháme. Necháme půl hodiny odpočívat, pak lžící vykrajujeme noky do vroucí slané vody a vaříme 15 minut.
Na talíři polijeme rozpuštěným rostlinným máslem a posypeme nastrouhaným veganským sýrem. Podáváme se salátem nebo kvašenou zeleninou.


3 komentáře:

  1. Děkuji za recept, dnes udělám k večeři, jen místo sýra osmahnu cibulku. Evi nemáte tu náhodou někde recept na tu kvašenou zeleninu? Já ho hledala ale nenašla.. Na netu jich je spousta, ale všude je v láku hrozně moc soli... děkuji, hezký večer mějte. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi já už jsem ten recept u vás našla,sice tam není přesné množství soli ale stačí mi informace, že i s minimem soli ten kvasný proces funguje. Jdu do toho!

      Vymazat
    2. Osolte to víc, než běžně solíte, jinak se může stát, že to dříve shnije než zkvasí :) Já dávám soli od oka, po ochutnání je to prostě slanější než běžně solím, ale já solím hrozně málo :)

      Vymazat